Nova investicija PIK-a Vrbovec

Bez autora
Sep 05 2012

U najvećoj domaćoj mesnoj industriji, PIK-u Vrbovec, otvoreni su nova tvornica, pogon i skladište - vrijedni 250 milijuna kuna. Bit će to najveća tvornica za proizvodnju trajnih salama u Hrvatskoj. Ove su godine PIK-u Vrbovec proizvodnja i prodaja porasli za 15%. Otkako je tu mesnu industriju 2005. preuzeo Agrokor, u nju je uložio milijardu kuna. Novi pogoni PIK-a ukupne su površine 17.500 četvornih metara. Nova tvornica za proizvodnju trajnih salama omogućila je povećanje kapaciteta sa 2.500 na 5.000 tona godišnje i jedna je od najmodernijih u Europi. Pogon za narezivanje također je tehnološki veoma napredan i prati svjetske trendove u mesnoj industriji, kao i novo skladište kapaciteta tisuću tona gotovih proizvoda.

Nova investicija PIK-a VrbovecU najvećoj domaćoj mesnoj industriji, PIK-u Vrbovec, otvoreni su nova tvornica, pogon i skladište - vrijedni 250 milijuna kuna. Bit će to najveća tvornica za proizvodnju trajnih salama u Hrvatskoj.

Ove su godine PIK-u Vrbovec proizvodnja i prodaja porasli za 15%. Kako se čulo na otvorenju, otkako je tu mesnu industriju 2005. preuzeo Agrokor, u nju je uložio milijardu kuna.

Novi pogoni PIK-a ukupne su površine 17.500 četvornih metara. Nova tvornica za proizvodnju trajnih salama omogućila je povećanje kapaciteta sa 2.500 na 5.000 tona godišnje i jedna je od najmodernijih u Europi. Pogon za narezivanje također je tehnološki veoma napredan i prati svjetske trendove u mesnoj industriji, kao i novo skladište kapaciteta tisuću tona gotovih proizvoda.

Ove godine PIK planira prodati 75.000 tona gotovih proizvoda te osvariti promet od oko dvije milijarde kuna, uz izvoz od 170 milijuna kuna. Ta kompanija tržišni je lider u Hrvatskoj, s udjelom od 40% u svojoj branši.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik